DEATHLINES

28 spelers (alternatieve bezetting mogelijk)
Genre: jeugdproductie / familievoorstelling

‘Kom maar niet te dicht in mijn buurt als jouw leven nog volop met de ogen knippert. Want als ik je aankijk, dan ben je er geweest. Nee, mij kom je liever niet tegen. Niet in ‘t donker en zeker niet in ‘t licht aan het einde van die beroemde tunnel. Een gewaarschuwd mens is er twee waard. Dat zijn dus nóg meer stervelingen, joepie!

Een bejaard vrouwtje vertelt een bijzonder verhaal. Een verhaal dat niet werd neergeschreven in een boek, maar eentje dat klaar zit in haar hoofd. Zoals een herinnering. Ze neemt de luisteraars mee naar een kleurrijk, Mexicaans getint dorp waar de zon altijd schijnt, waar muziek niet meer weg te denken is. We maken kennis met een jonge zangeres die op het punt staat wereldberoemd te worden. Samen met haar zotte vrienden, zorgt La Tina voor ambiance in de keet. Ze wordt zelfs voor het eerst echt verliefd. Tot het dorp wordt opgeschrikt door de dood van haar geliefde. De burgemeester slaat alarm en voert een ondoordachte wet in die een einde maakt aan Tina’s droom.

Kan je de tijd terugdraaien? Kan de geschiedenis gephotoshopt worden? Misschien laat het lot zich niet zomaar op een ander spoor zetten. Tenzij Scheel Neeltje zich ermee bemoeit.

Een geestig stuk voor en door jongeren. Over herinneren, over heengaan en daar op terugkomen. Over zingen of doodzwijgen. Over taco’s en witloof.

Meer info over dit stuk? info@pascalewouters.be

%d bloggers liken dit: