Beloof me dat je lang meegaat

Wat ik zo heerlijk vind, en noem me van de pot gerukt. Dat is zo’n moment waarop alles aan vervanging toe is. Het lijkt dan alsof de dingen rondom mij die nacht de koppen bijeenstaken en vergaderden over wie eerst forfait zal geven. Geef toe, dat doen ze goed. Daar mogen we allemaal een voorbeeld aan nemen. Wie bedenkt er immers op één nacht zo’n perfect getimed parcours?

Zo’n moment, of laat ons zeggen, zo’n dag is makkelijk te herkennen. Die begint bijvoorbeeld met een kapotte lamp in de badkamer zodat je, ten eerste, met je neus tegen het feit deur wordt gedrukt en ten tweede, niet ziet wat je plast. Na wat mikken en wegen in het donker, dat laatste is maar beter zo, lukt het je om een nachtlamp in je pas vernieuwd stopcontact te pleuren. Dat was namelijk aan vervanging toe na het nachtelijk symposium van twee op drie maart. Tijdens het douchen merk je dat de goedkope shampoo, godzijdank, ook een zetel toegewezen kreeg op de door jou gemiste vergadering. Prikt niet in de ogen, wel in je portemonnee. Gaat minder lang mee, wast zelfs niet witter dan wit. Had ik maar anti-roos, dan rook ik niet naar Aldi-abrikoos. Jongens, kunnen we? Eenmaal een natte kop en een droog gezicht wagen we ons aan de bodylotion waar we nog net dat allerlaatste kwakje uitpersen. Dat meestal in volle opwinding tegen de spiegel schiet, alsof het bang was dat het nooit meer mocht komen. Dan gaan we sito presto over naar het ontbijt, waarbij je ontdekt dat je ’t lege karton fruitsap terug in de koelkast had gezet. Gelukkig is er koffie, weliswaar een schep te weinig voor het ultieme genot maar we klagen niet. Begrijp je waar ik naartoe wil? Het is een goed doordacht complot. En dan zitten we nog maar aan de muesli.

Wat ik zo heerlijk vind, en noem me gerust iemand die weinig geld spendeert. Dat is een volle kar om alle leeghoofden te bedanken voor hun engagement, met dingen waar je goed naar moet zoeken. Terwijl je één-twee-drie-bedot speelt met bestofte inktpatronen, eenzame batterijen en veters waar je moeilijk bij kan, heb jij je opgelegd parcours perfect gevolgd. Tenslotte maken goede afspraken goede vrienden. Dus voor ik jou in mijn kar leg, zeg ik graag nog even dit. Jij mag er wezen. Beloof me dat je lang meegaat, dan pak ik je maar al te graag uit. En weer in.

Een gedachte over “Beloof me dat je lang meegaat

  1. Hilda Hofman

    Ik zelf heb liever zo’n geluksdag, die begint ’s morgens als ik uit mijn bed stap en de zon schijnt met een klein schijntje op mijn behang. Ik kan dan perfect mijn haren en al de rest wassen zonder dat de hele badkamer volhangt met spatten, en mijn tanden poetsen zonder dat ik die uit mijn handen heb laten glippen.
    Bedankt Pascale. Ik ben blij dat ik niet allen ben met zo’n morgens.
    xxxxxxxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s