Puinhoofd

Stel dat ik een groot feest zou zijn waarop iedereen uitgenodigd is, dan was mijn toegangsprijs hoog. Gratis inkom is blijkbaar not done. Mensen profiteren daarvan. Je moet vragen wat je waard bent. Misschien doe ik wel aan presale. Dan kus ik wat kortingen in je nek. Zo kan ik stiekem checken of jij no matter what op mijn vloer wil staan. Op de avond van je leven zou je zonder jas en tas arriveren. Vrij van rompslomp. Eenmaal aan de ingang zou ik je huid bestempelen met mijn naam om zeker te zijn dat je weer binnen mag na een schep lucht. Dans je maar warm op mijn initiatief, zou ik denken, terwijl ik jou verlicht met alles wat ik in huis heb. Een spot op je gezicht omdat je nu eenmaal gezien mag worden. Een laser die je bovenste van je onderste scheidt zodat er meerdere stukken zijn om van te houden. Ik zou een DJ stevige beats laten draaien zodat ik je hele lijf in één langgerekte scratch kan zien daveren. Daarna zou ik de confetti die ik de avond daarvoor zelf geknipt heb over je hoofd laten dwarrelen. Ik zou je laten fotograferen zonder dat je ’t weet, je bier laten aanreiken door onbekenden die dan in je oor beginnen te krijsen. ‘Wat een puinhoop’, zouden ze dan roepen waarna ze de confetti aanwijzen. En wat zou je dan lachen om dat woord dat je verkeerd begrepen had. ‘Wat een puinhoofd’, zou je antwoorden terwijl je je laatste danspassen stilzwijgend neerlegt. Je glimlach zou even rompslompen. Want het is net dát woord. Dat je verkeerd en toch helemaal juist. Had je maar je jas en je tas. Je baant je snel een weg naar de uitgang. Ellebogen in je maag, vuisten in je gezicht, een glas tegen je puinhoofd. Stel dat ik een groot feest was, dan zou je mij niet willen verlaten. Je zou bij me willen blijven. Om nog een laatste glas. Om nog die ene beat. Om samen dat puin te ruimen als iedereen.. Wat zeg je? Geen probleem. Ga maar, zou ik dan zeggen, ik kan het wel alleen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s