Zware benen

Als het leven een festival zou zijn, stonden we in rijen onze beurt af te wachten. Dan zou er niemand voorsteken omdat we weten dat iedereen ooit zijn kans krijgt. Dan konden we met bonnen onze glimlach kopen. Een volle beker lachsalvo’s graag en neem zelf ook iets. Dan konden we uit de losse pols geld toveren en ons als power rangers wanen. We zouden ons ook verbonden voelen met eender wie. We zouden trots onze kleurrijke bandjes laten zien en zeggen dat het leven geen gitaarsolo is maar een ploegsport.
Als het in mijn hoofd een festival zou zijn, dan stonden er altijd zes of zeven mensen klaar om mij te helpen. Dan zou er spontaan gezongen worden en tot diep in mijn hersenpan gedanst. Ik zou oordoppen gebruiken om me te beschermen tegen lelijke woorden en de mooie rechtstreeks doorverwijzen naar de volle beker. Ik zou kunnen kiezen tussen een liquide lach of klinken met de kaart. Of tussen vrolijke vrienden en een zatte zeveraar. Misschien verschijn ik op dat scherm en doe ik me groter voor dan ik eigenlijk ben. Eenmaal bekeken door jan en alleman krijgt mijn hoofd veel zin om zelf in de spotlights te gaan staan. Heel veel zin om te zeggen dat het niet zo erg is om wat bier te morsen op je gloednieuwe gsm. Zin om te zeggen dat het feest zo lang kan duren als jij dat wil. Dat je enkel moet weten hoe je het perfect in elkaar mixt.
Als het leven een festival zou zijn, dan zou ik er voor vallen. Gegarandeerd. Met mijn armen in de lucht zou ik me met plezier blauw betalen aan zware benen. En mocht er toch nog eens iemand vragen of ik wel iets kan zien, zal ik hem eerlijk zeggen: zelfs met mijn ogen dicht, suske. Zelfs met mijn ogen dicht zie ik meer dan jij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s