GLVL

Ik ben als een gelijkvloerse verdieping. Down to earth, makkelijk bereikbaar en nederig voor anderen. Bij me binnen gluren gaat van een leien dak. Als ik mijn gordijnen swipe, weet je meteen wat er in me omgaat. Dan hangen er kleurige punaises tegen mijn muur als was het een slordige collage van muizenissen.
Mijn deur staat als eerste in de rij om iemand op te vangen als het wat minder gaat. Geen omwegen zijn nodig om je hart uit te storten. Geen obstakels tussen ons, enkel de gangbare manier. Wees welkom in mijn berging. Laat alleen niks waardevols achter want mijn slot is aan vervanging toe. Het herstellen kost tijd. Of mag ik het hebben? Voor altijd?
Mijn bel daarentegen is een doelwit voor kleine kinderen en Jehova’s getuigen die me hogerop willen brengen. Als je met beide voeten op de begane grond staat, is het soms moeilijk om je voor te stellen hoe anderen naar je kijken. Iemand die hoger op de ladder staat is daarom niet per se een grootverdiener. Hij kweekt alleen meer spieren door die wekelijkse bak Duvel naar boven te dragen. En als de zal ik je helpen-vraag gesteld wordt, krijg je steevast een bovennatuurlijk antwoord terug. Ik ben er bijna. Nog even en ik sta te klinken op de top van jouw platvloerse villa.
Ik heb een goede reputatie, er is vraag naar mij. Vooral voor singles ben ik een ideale match. Wat verdiep ik me graag in ruimtes waar ik het licht nog niet weet staan. Ik ben een verrassingsfeest met een taart op m’n handen. Eentje dat jou laat schrikken wanneer je me helpt het licht aan te knippen.
Ik ben als een gelijkvloerse verdieping. Slechts een enkele keer zal ik boven mezelf durven uitstijgen. Als de wijn koel is en jij staat voor de deur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s