Omdat ik graag slaapwel tegen je zeg

Het is verontrustend hoe vaak een mens vist naar bevestiging. Hoe mooi we zijn, hoe goed de wijn. Ontken het niet. We zijn allemaal onzeker in het lijf dat we meesleuren. Hoe langer we een geopende fles wijn bewaren, hoe meer rimpels hij krijgt en hoe zuurder hij naar de omgeving kijkt. Daarom hebben we iemand nodig die zegt dat de fles een mooie vorm heeft, dat de sauvignon langs zijn papillen zweeft. Dat hij perfect op smaak is om er mee verder te gaan.
Het is verontrustend hoe vaak een mens verlangt naar vanavond. Omdat we een baas hebben die niet van wijn houdt, je niet vertrouwt. Omdat onze ogen meestal vanavond opengaan. Omdat we dit hadden moeten zeggen. Of dit. Ontken het niet. Niemand brouwt graag het bier dat hij zelf niet lust. Maar vanavond is het ons moment. Dan zakken we in de zetel en kijken we naar ons glas. We discussiëren over het feit of het halfvol is of wij gewoon gierig zijn, we nippen en proeven de bevestiging. Daarna trekken we onze kleren uit, liggen we als lepels in bed. Het is verontrustend hoe vaak een mens zich verwacht aan een goede nacht. Alsof het vanzelfsprekend is dat we slaap vatten zonder een afscheidskus. Wij zien elkaar toch nog graag?
‘Wat zei je?’
‘Niets. Helemaal niets.’
‘Heb jij mij goede dromen gewenst?’
‘Ja.’
‘Waarom?’
‘Gewoon. Omdat ik graag slaapwel tegen je zeg.’

Een gedachte over “Omdat ik graag slaapwel tegen je zeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s