Droog

Een mens bestaat grotendeels uit water. Veel water. Hoeveel percent er in ons lichaam zit, kan ik niet precies zeggen. Verschillende bronnen spreken elkaar tegen. Het schijnt zo tussen de 50% en de 70% te zijn, aangevuld met zo’n 5 tot 6 liter bloed en wat lucht. Bij sommige mensen zit er meer lucht in hun lichaam dan iets anders. Ze zijn dus nogal bekakt.
Mijn lichamelijk watergehalte is dringend aan een grootschalig onderzoek toe. Ik maak me zorgen. Zeker met de warme dagen in het vooruitzicht. Ik heb bijvoorbeeld erg droog haar, mijn gezicht is droog, mijn ogen plakken ’s morgens dicht van de droogte, mijn handen zijn droog en als ik eens een slechte dag heb is zelfs mijn humor droog. Ik zweet veel, op de fiets, tijdens een voorstelling, in de fitness. Mijn lichaam is niet bestand tegen dit soort praktijken. Mijn huid kan niet tegen de frisse lucht van de nakende Oosterweelverbinding. Daarom word ik verplicht om bijvoorbeeld shampoo van de kapper te kopen omdat die geen sulfieten bevat. (Bij woorden als ‘Fructis’ of ‘Dove’ krijgt de kapper onmiddellijk het zuur.) Daarom heb ik mij een dermatologische gezichtscrème van de apotheek moeten aanschaffen. (Bij woorden als ‘Nivea’ of ‘Kruidvat’ krijgt de apotheek een aanval van diarree.) Daarom maak ik al maanden gebruik van verzachtende oogdruppels. (Van het woord ‘gras’ begin ik spontaan te bleiten.) Daarom mag ik niet te vaak afwassen. (Bij het woord ‘afwas’ krijg ik een lichte aandrang tot Facebook checken.) Ik heb mij daarbij neergelegd in de hoop dat mijn waterproductie snel weer op gang komt. Maar toch..
Al die producten kosten zoveel geld. Ik doe Fructis en Nivea een proces aan omdat ze, ten eerste, verkocht worden en, ten tweede, zorgen voor de drooglegging van mijn lichaam. En weet je wat de apotheek tenslotte nog wist te vertellen? Dat water je gezicht uitdroogt. Waar is mijn lichaam in godsnaam mee bezig? Met mijn bankrekening te plunderen, da’s zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s