Magda?

Ik vind dat we voorzichtig moeten zijn met titels. Ik heb het dan vooral over beroepen. Mag iemand die af en toe een brood bakt zich een bakker noemen? Mag een Miss België zich presentatrice noemen na een hakkelend woord op de kermis van Kapelle-op-den-bos? Is een Schlagerzangeres ook logopediste omdat ze haar klanken zo mooi benadrukt? Ben ik een advocaat als ik iemand verdedig buiten de rechtbank? Is een manager echt zijn titel waardig als hij geen communicatievaardigheden heeft? Is een actrice echt een straffe speelster als ze dagelijks op uw beeldscherm verschijnt? Wanneer mag je jezelf een auteur noemen? Die dingen houden mij bezig.
Uit respect voor anderen die wel degelijk een veel betere bakker of advocaat zijn, ben ik heel bescheiden wat dat betreft. Ik had het al moeilijk om mezelf een actrice te noemen omdat ik onzeker was over het feit of ik wel goed genoeg zou zijn. Maar nu ben ik vastberaden. Als zij zich een actrice mag noemen, dan ben ik het zeker. Heel graag zou ik mezelf ook een auteur willen noemen maar dat krijg ik nog niet over de lippen. Ik ben nog steeds een creatief schrijfster, in opleiding dus en leg de lat voor mezelf op die manier niet te hoog. Toch ben ik dagelijks bezig met schrijven en heb ik ondertussen al verschillende stukken met succes afgerond. Wanneer ben je een auteur? Als je een prijs wint voor je recentste werk? Als het gepubliceerd, gelezen of gespeeld wordt? Als blogster? Of als je een brood bakt in een rechtbank? Die dingen houden mij bezig.
Ik wil hier zeker verder op ingaan maar ik moet naar de Basic-fit in Borsbeek. Ik ben topsportster. Ja, da’s hard werken maar kijk, als je die titel wil, moet je die verdienen ook. Of raak ik een gevoelige snaar? Ben ik dan een violiste? Of klinkt dat vals? Die dingen houden mij bezig.

Een gedachte over “Magda?

  1. Elke

    Je bent een actrice, en een goeie! Je bent een auteur want je schrijft! Je moet het zelf geloven anders is het er niet. If you want something, give it. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s