Tot in Gent

Met een volgetankte wagen doorkruiste ik vandaag ons land. Tweehonderd kilometer om precies te zijn. Met de trein? Kan het nog wat duurder zijn? En dan komen knippen terwijl ik duidelijk heb gezegd dat ik een langere coupe wil. Maar bon, ik reed over onze wondere wegen die in tijden van besparing in extreem goede staat zijn. Proficiat. Tot in Gent. Vele andere druk bezette mensen reden samen met mij de zon tegemoet. Sommigen in een roestbak, anderen dan weer in een chique diesel. Creatieve en spitsvondige nummerplaten zoals KRIS 015 en ELS 001 passeerden mijn 206 plus. Of Kris nu al 15 sollicitaties achter de rug heeft of evenveel madammen in zijn bed, zullen we op zijn achterbank laten. Els heeft naar mijn mening dan maar 1 auto en evenveel poezen. In ieder geval heeft ze nog weinig meegemaakt. Kwestie van deze geweldige ideeën wat meer kracht bij te zetten.
Maar,
welke nummerplaten we ook op onze auto’s vijzen, welke wegen we ook berijden, welke tunnels we ook penetreren of in welke bochten we ons ook wringen.. We kunnen er beter gewoon mee stoppen want
we kunnen niet rijden.
Het moet eens gedaan zijn met die onnozelaars die denken dat het linkerbaanvak dient om te laten zien hoeveel ze verbruiken. Het moet eens gedaan zijn met die geiten die op het  middenbaanvak blijven hangen omdat ze niet weten welke kant ze op moeten met hun leven.
Het moet eens gedaan zijn met die ouwe mensen die hun exacte leeftijd op het rechterbaanvak schrijven. Het moet eens gedaan zijn met die camions. Neerkijken op mij mag zeker en vast maar dat wil niet zeggen dat gij met uw volle gewicht en na amper één keer knipogen uw lijf in de groep moet gooien. Gevaarlijke zot. Gij zijt uw lading niet waardig. Waarom doet gij zoiets? Net zoals gij, buschauffeur. Het moet eens gedaan zijn, halt. Voorrang nemen staat in mijn woordenboek niet omschreven als fietsers in gevaar brengen. Gevaarlijke zot. Gij zijt dat stoeltje dat zo vrolijk op en neer huppelt niet waardig. Gij zijt mijn ontwaarding niet waardig. Ik vervloek uw je m’en foutisme. Gij rijdt beter met een brievenbus. En gij, bumperklever, gattenlakker, gevaarlijke zot van mijn achterste. Het moet eens gedaan zijn. Het zou kunnen dat gij van uw moeke verrekijkers hebt gekregen om te weten wat er zich twee diesels verder allemaal afspeelt. Dat kan, he. Ik heb natuurlijk ook dingen meegekregen van thuis. Ik heb ook kwaliteiten. Ik kan daar alleen niet zo goed tegen. Ik word niet zo graag langs achter gepakt want dat kan uw carrosserie ernstig beschadigen. Gij, voortvluchtige zot. Poepsnoepje. Waarom doet gij zoiets? Waarom nemen we niet gewoon met z’n allen de fiets? Als ’t groen wordt, willen we natuurlijk allemaal zo snel mogelijk en als eerste vertrekken. Tring tring. Uit de weg, gevaarlijke zot. Dat fietspad is niet alleen van u. En als ’t dan eens vooruit gaat, placeren ze fietsheuvels. En zo bromfietsen we maar verder.
Geen goed idee dus. Ik weet het wel. Ge moet het mij niet vertellen maar hebt gij een beter idee misschien? Ik dacht het al. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s