Froufrou

Eindelijk. Het is weer vrijdag. Zou ons brein een weekendje uitslapen? Het heeft namelijk goed gewerkt deze week. Ik droomde nachtelijks zeer bizarre dingen en ik kan ze mij nog allemaal herinneren.

In ’t begin van de week ging ik langs de kapper waar geen andere klanten waren. Een slecht teken? Ik werd geknipt door Aza Declercq. Nee, ik ken ze niet persoonlijk maar ik was blij dat ze tijd had om haar schaar eens boven te halen. Ze knipte mij een froufrou, zonder mij op voorhand te verwittigen. Een beetje te kort wel, Aza, dat moet ik toegeven maar het resultaat mocht er toch zijn. De rekening ook. Tachtig euro voor een paar haren die er niet meer waren. Ik heb even moeten slikken. Plots stond de kapperszaak vol. Mensen zijn kuddedieren en hebben veel te veel geld in hunne portemonnee. Da’s duidelijk.

Op dinsdag ben ik gaan zwemmen met een aantal vrienden. Mijn auto stond op de parking wiens lijnen net beschilderd waren. Perfect geparkeerd, zoals altijd. Een zwembad in openlucht met nooit geziene glijbanen. Rak, een tand kwijt omdat ik met mijn froufrou tegen iemand anders’ bol was gebotst. Gelukkig zagen ze niet dat mijn bol goed vol zat. Er groeide een kind in mij dat uiteindelijk nooit geboren is. De wekker was het te vlug af.
Wat is dat toch met al dat gedroom over kinderen krijgen? Het betekent dat er een nieuw doel is in uw leven, een nieuwe richting. Om even alle insinuaties van tafel te vegen.

De dag nadien stond ik mij helemaal alleen te vergapen in een verlaten pand. Ge weet wel, zo’n bruin geval waar klimop beter klimaf wordt genoemd. Zo’n spel waar roest rust. Ik kwam er foto’s maken maar King Lear belde mij om te zeggen dat ik zo snel mogelijk naar de repetitie moest komen. Godverdomme, geef mij gewoon uw land.

Vannacht kwam de kat mij bezoeken in mijn stacaravan. Ik stierf van de honger en kon niks anders bedenken dan dat beest maar op te eten. Met huid en haar en geopende ogen. Ik hoop dat ze mij vergeeft. Ik heb dit niet gewild maar ik was gewoon vergeten commisjes te gaan doen.

Ge ziet, mijn nachten bruisen van energie en fantasie daarom start ik volgende week met een schrijfopleiding. Mijn nieuw doel is geboren en ik noem het: literaire creatie.
Ik zal u uiteraard trakteren op al mijn schrijfsels die nog in de pampers zitten. Tenzij u het kak vindt, wat zit u dan te bleiten? Gij begint echt op uw moeder te lijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s