Katzwijm

’t Is godgeklaagd. ’t Is om in katzwijm te vallen. Flauw en onrechtlijnig. Duidelijk niet overwogen. Iets zeggen om iets te zeggen. Honderdtachtig graden draaien of gewoon werkloos zijn. U vraagt zich natuurlijk af waarover het gaat. Of misschien ook niet maar dan zou ik graag hebben dat u deze pagina sluit. Ik ga hier niet voor niks een hele blog schrijven om dan in ’t midden van mijn verhaal een lezer kwijt te geraken. Wat komt u hier eigenlijk doen?

‘k Heb een poes uit het asiel gekatapulteerd. Ze was daar niet graag, dat zag ik direct. Ik zeg: ‘poes, we gaan ons amuseren.’ En dat doet ze. Ze knipoogt veel en hangt daarna wat in de gordijnen. Een kathedraal van een beest moet je natuurlijk wat beweging gunnen.
’t Is mijn eerste. Negen maanden was ze toen ze ’t asiel van dichtbij bekeek. Ja, ’t is vlot gegaan. Geen complicaties. Ik moest dus helemaal voorbereid zijn op de komst van die kleine. ‘k Heb alles in huis gehaald en met wat hulp van ’t internet kon ik die kleine beter begrijpen. Waarom beweegt die staart zo vaak? Wat doet gij achter de kast en waarom zegt gij eigenlijk niks? Maar ik kwam al vaak van een kale kat terug. Veel websites zijn namelijk in het leven geroepen omdat ze gewoonweg niks te vertellen hebben. Zoals deze misschien maar dan had u godverdomme al lang moeten afhaken. Wat had ik u gezegd? In uw mand.

Vaak lees je allerhande tegenstrijdige, paniekvolle, menselijke reacties. Als de kat van huis is en ze komt drie dagen niet terug, moet ge u zorgen beginnen maken. Tenzij ze onderdak bij de buren heeft gevonden, dan wil dat zeggen dat uw eten gewoon niet deugt. Er werd mij aangeraden de uitwerpselen goed te bestuderen. Te hard kan wijzen op ontstekingen, te zacht op een slechte vertering. Te normaal kan de vinger leggen op een niet gevarieerd leven. Verveling alom. Als uw kat werd ingeënt tegen niesziekte (dat is dus een ziekte waarbij de kat veel niest), dan is ze goed beschermd. Tenzij ze toch begint te niezen, moet u zich naar de dierenarts haasten. Want dat zou kunnen wijzen op het feit dat ze toch niet helemaal het principe van de inenting begrepen heeft. Een dom kalf dus. Eet uw kat teveel? Dan is ’t een gulzigaard en heeft ze ’t zelf gezocht. Eet uw poes te weinig? Dan wordt een afspraak met de arts ten zeerste aangeraden. U kan niet voorzichtig genoeg zijn en zeker niet te weinig geld hebben. Wat voor baas bent u? Wat doe u hier eigenlijk?

U hoort het. Begin er dus niet aan. Aan dat opzoeken. Want u wordt opgezadeld met allerhande nutteloze raadgevers. Met kiekens die denken dat ze iets over katten kennen. En laat dat nu dé perfecte combinatie zijn voor een catchy huwelijk. Tenzij u natuurlijk ook wat ganzen in huis hebt. Dan is er geen probleem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s