Top

’s nachts opgebeld worden, uw dagen beginnen tellen, een beetje kunst in de aars van de VDAB steken, hopen op meerdere weken, aan eerste lezingen doen, ringen rond uw veredelde tekst schuiven, hopen dat een daarvan ooit aan uw vinger zit, een stift vinden die de juiste zinnen markeert, aan tweede lezingen doen, een wissel in de cast vieren, iemand vervangen, uw ego ophangen, uw tekst beginnen blokken, spijt hebben van die kleine rol, vloeken op de grote, een repetitieschema eisen, een fles wijn hijsen, een nieuwe deo kopen, op een voorraad frisk hopen, een pen vinden die de juiste zinnen schrapt, eindeloze discussies voeren, niet meer weten waarover, een lege frigo hebben, frieten eten met veel zout, uw tekst verder blokken, samen hokken, ergernissen opsparen, ze niet uitspreken, of op de verkeerde moment, niemand content, die fles wijn op de poef zetten, uzelf wijsmaken dat dat erbij hoort, nog eentje voor ’t slapen gaan, ’s nachts thuis komen, een smerige gang, en al heel lang, buren die zich afvragen welke job je eigenlijk doet, in uw spotje gaan staan, in de tekst zitten en aan de toog hangen, verlangen naar de première, zondagmiddagen verwensen, laatkomers met veel lawaai negeren, mensen die denken dat ze voor den tv zitten, expres een stukje overslaan of eens iets anders zeggen, hopen dat er iemand hoestbollekes bij heeft, hopen dat die al op voorhand zijn open gedaan, een slapende pee wakker brullen, denken aan warm eten, zondagavond, blij zijn dat ge in het team zit, een kapotte spot en gaffa op de grond, mensen die u vreselijk vinden, die dat dan ook komen zeggen, vriendelijk blijven en denken aan nieuw blogvoer, asshole, vuile hoer, jardin en cour, doe het zelf, goeiendag en bonjour, mensen die u fantastisch vinden, die dat dan ook komen zeggen, vriendelijk blijven en vragen om te trakteren, te persoonlijke vragen negeren, vriendschapsverzoeken accepteren, powernap en achterklap, bloemen en wijn alsof het voor mezelf zou zijn, blijven zoeken naar de essentie, die terug vinden in een recensie, een akkefietje ontdekken en een griep opwekken, uw kostuum moeten wassen, een vrije dag inlassen, aan tekstherhalingen doen, die smerige gang eens poetsen, uw rekeningen altijd een dag te laat betalen, vitamienen gaan halen, de mentale voorbereiding op een nieuw speelweekend, iedereen content, een schoolvoorstelling spelen, alle kindjes vervelen, chips uitdelen en cola stelen, lachen zonder mop. Theater is top.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s