Een welgemeende king

Sorry Telenet, het is niet jullie fout dat mijn tv overbodig werd. Mijn interieur heeft gewoon nood aan een Smeg diepvries. En het is ook niet jullie schuld dat een kop verse gemberthee eigenlijk niet past bij midden mei. En het is niet erg dat de bio citroenen niet willen groeien als de regen hen wil zoenen. Alle diensten zijn bewezen maar ’t wordt weer tijd om meer boeken te gaan lezen. Hallo televisie werd Dag tv. Code 270, weet wel? ‘k Wil poe-pen! Maar dan in boekvorm. Waarmee ik niet wil zeggen dat 50 tenten grijs onder mijn vrijwillige literatuur behoort. Pop up! Alweer een hersentintje verdwenen.
En we dwalen de camping af ter afscheid van menig personage.

Zatte Rita, ‘k geef nen tournée en ‘k tuit mijn lippen om samen met u van een glaasje te nippen. Bastiaens Marianne, aanwezig in hoogsteigen persoon maar sorry Telenet, op beeld pakt ze niet zo schoon. Paul Gerardi ken ik eigenlijk ni maar geef mij toch maar een bees of drie vooraleer de zapper bekent, ’t is allemaal fictie. Fien Bosvoorde, bij leven en welzijn denk ik dat ze u altijd al hebben willen vermoorden. Maar geen nood, de laatsten wegen als lood. Kom hier dat ‘k u knuffel tegen de dood.
En wat hebben Sammy en Wietse gemeen? Ze hebben misschien ook alle twee een tv te leen. Dat ‘k u kus en zoen om ons van alle miserie te ontdoen maar vroeg of laat zie ik zeker weer een tv die opstaat.
Dus afscheid nemen bestaat eigenlijk niet. Wat zit ik hier dan in godsnaam mijn tijd te verdoen? Voor de macht of voor de poen? Nee, want ik ben niet gesubsidieerd maar ‘k zal mijn mond op pauze zetten vooraleer ik hier weer een paar enkels heb bezeerd. Schop en stamp, gerampetamp. Straks loopt ge wel tegen een digilamp.

Sorry Telenet, ‘k hoor u nog wel. En gij van mij, als ik mij binnenkort eens op uw digibox vlij. En als ik al mijn rechten heb verkregen, dan spoel ik eens vooruit. Tenzij dat niet meer van toepassing is, ge hebt mij al genoeg uitgebuit. Maar vooraleer ik afsluit, nog even dit.
Zorg je ervoor dat mijn internet dan goed zit?
Een welgemeende king.
Zonder dat ik een afscheidsliedje zing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s