Code 270

Laten we dit afronden.
270 euro.
Dat is het bedrag dat een vrouwmens zoals ik jaarlijks kan besparen door de kijkbuis buitenshuis te zappen. Vaarwel te zeggen en den blok er op te leggen. Dag tv. En een avond muziek.
270 duiten die je kan investeren in nieuwe ramen of ruiten of een extra avond zuipen. Kortom, een nuttig plan. Of wat denkt gij er van? Ok, ge hebt gelijk. We kijken misschien niet meer maar we kunnen er eens te meer voor werken. Een kleine hint want weet ge waar ge mijn cv en foto’s vindt? Juist. Op deze website en niet in uw digibox.

Een moeilijke keuze blijft het altijd. Ge kunt u vanalles beginnen afvragen. Krijg ik ooit spijt? Da’s trouwens zo’n lelijk woord dat ik het liever vermijd. Maar ‘k heb het nu toch al gezegd dus erg principieel ben ik niet aan boord gelegd. Wat doe ik met mijn avondlijke vrije tijd? En mis ik echt iets als er iemand tijdens de nieuwsflash plots overlijdt? Een nieuwe paus in de kijker zal op Youtube ook wel afgeschilderd worden als een ouwe zeiker. En die vrolijk lachende politica zal ook wel ergens online haar zegske komen doen. En die knoppen van the voice kunt ge waarschijnlijk al op ebay kopen. En terwijl die zangers al hun rechten hebben afgestaan, blinken ze al mooi op de website. Wat hebt gij nu gedaan? Gefopt! Zie maar dat ge uw eigen boontjes dopt! Acteurs spotten die dagelijks op tv komen is ook niet zo moeilijk meer. Ge moet de desbetreffende cafés van Antwerpen weten zijn. En op tv lijken ze allemaal zo klein dus het is beter ze in real life te ontmoeten dan uw buik vol te steken met zout en zoeten.

Heb ik mezelf al overtuigd? Nog net niet.
Ik ging net een brood halen uit de automaat. Een huis waar de tv opstaat. Het begint al donker te wezen en we zijn zeker niet toe aan lezen. Een straat vol flikkerende lichten en dwaze gezichten. Er is weer niks te zien, wordt er geklaagd. ‘k Had toch beter Bart en Liesbeth uitgedaagd om een niet-geavanceerde partij risk te komen spelen. Salamander maar op een ander. Niet iedereen is beroemd en Belgium’s got duidelijk no talent. Jonas komt helemaal niet van Geel en Tom mag niet het land uit. Tv is fake. Elke week! Wat als de tv niet bestond? Wordt er geklaagd. Was Philip Geubels dan al ontmaagd? En was Gène Bervoets dan ook voor de SM-rechter gedaagd? Of had Telenet eindelijk zijn tarieven eens verlaagd? We zullen het nooit weten, wordt er geklaagd.
En als ik nu naar buiten kijk, kan ik niet meteen zien wat er binnen allemaal speelt. En zij ook niet. Ze zijn allemaal verblind door de flitsende beelden. Iedereen gedoemd.

Laten we dit afronden.
270 euro. Dat is het bedrag dat een vrouwmens zoals ik jaarlijks extra kan uitgeven om naar Vilvoorde te rijden. Of waar de opnames zich dan uiteraard bevinden. Laat het mij maar weten want
kijken is zilver maar werken is overduidelijk goud.
Is zatte Rita ondertussen al getrouwd?
Even naar buiten kijken. Of nee, ik bemoei mij liever met mijn eigen zaken.
Zeker als de familie niet thuis is. 270 euro. Voor hetzelfde geld maken ze daar ook nog eens een programma van.
Lap.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s