Plastron

De plaatselijke syndicus doet niet zo goed z’n best. We sturen wel iemand en de piepjonge huisbazin doet de rest. Innen en verhaaltjes om bestwil verzinnen. Op een dag vind je de job van je leven.
Een job zonder telefoon en met een selectief dove mail. Je moet kunnen delegeren en een onbereikbaar kantoor beheren. De mensen rond uwe vinger winden en die wind dan spontaan in uw chique broek laten. Oeps, plastron!
Op een dag vind je de syndicus van je leven. Iemand die eens komt kijken. Iemand die je kan bereiken. Eentje dat niet zit te zeiken. Eentje dat eens komt vergelijken. Of die mijne was eens komt strijken. Oeps, plastron! Voetjes op den bureau want teveel is trop. Papieren verloren, jatten en talloren! De koning van Katoren of zullen we eens een onnodig gat in de kelder boren? Niks verklappen he. Dat is ons geheim. Ja, ’t zal weer wat zijn.. Een briefje sturen dat zijn roeping mist en dat ge dan jaren later zelf maar uit uw spam vist.
En terwijl gij daar van grote Jan zit te wezen, had ik mij al hoog in het initiatief gevezen. Kunde gij ni lezen? Er hadden er al duizend anderen op uwe stoel kunnen sjezen.
Maar ik moet toegeven.. u bent niet alleen. Er zijn er nog die drek in hun oren hebben. Een Iphone in uw zak stelt mij niet echt op m’n gemak. Belt dat spel wel? Trilt dat als ge ’t wilt? Of ziet hij scheel van de mail?
Druk druk druk en oh, m’n gsm is stuk. ’t Leven is hard en naar de kloten dus had gij niet beter een Samsung wezen kopen?

Eén goeie raad.
Neem uw peperduur machien op. It ’s all part of the job.
Ik dank u bij voorbaat of ik klaag u aan wegens prietpraat.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s