Dikke saluut

Beste politica,

Gisteren zag ik u voor de tweede keer op de tram. Wij hadden dat niet afgesproken. Op dezelfde lijn zitten we dus niet. Enfin, nu toch niet meer. Toch volgde u mij tot aan het station. U zat achter mij
aan. Ik vond dat redelijk verdacht en ik heb maar gewacht om in tranen uit te barsten. Ik weet niet waar uw huis woont maar het moet verdacht dicht bij mij zijn. En dat weet u ook. Met priemende ogen keek u mij aan dus heb ik mijn kaart maar ontwaard. Kwestie van de gemoederen te bedaren. Alles wat uit te klaren. Zwartrijden staat immers niet op uw lijst. Da mag ni.
U nam de telefoon en begon luid te blaten. U ging op restaurant en ik heb u betrapt. Wat was er aan de hand dat u zo hard naar adem moest happen? De tram vertrok en uw gezicht ook. Aan de andere kant van de lijn wisten ze nog niet in welke resto ze nog binnen mochten. U legde de telefoon aan de kant en lachte een beetje groen. Gij, kapoen.
En toen?
U stapte van de lijn en ik verloor u uit het oog. Rapide, resoluut en een dikke saluut. Een derde keer is trakteren, zeg ik altijd. ‘k Hoop dat ’t u gesmaakt heeft en dat uw telefoon het overleeft. Anders spring ik wel eens binnen om uw vertrouwen te winnen. Voor een velo-station voor mijn deur doe ik wel eens nen effeur.

Met vriendelijke biologische groenten,

Uw trammende naaste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s