Het werkt niet

Als de bedoelingen goed zijn maar het resultaat is beneden alle peil, dan moeten we ons toch eens afvragen of we wel sterk bezig zijn. Van politiek heb ik geen kaas gegeten maar het muizendeeltje in mijn hoofd dat af en toe tóch iets opvangt uit de krant, piept in vol ornaat. Het werkt niet. Ziet ge dat dan niet?
Bedrijven gaan failliet ook al werken ze in ’t wit. Mensen staken, maken het bont maar geen hond die daar naar kijkt. Zo blijkt. Lonen blijven uit, het inslaan van een ruit. Brandende fakkels, vuurke stook en droog brood. Gerechtigheid geschiedt. En in de vrolijkste strofe van mijn lied, verkondig ik. Het werkt niet.
En als de sneeuw stilaan langs de benen druipt, is het gedaan met gladde wegen. Maar beginnen ruimen tijdens de storm, daar kan ik één ding op zeggen. Niet dat uw moed te wensen overliet maar het werkt gewoon niet. Ik snap het wel. Als kers op de kaastaart strooien die gemene delers graag eens wat GAS-boetes uit. Hilariteit alom. De gemeente heeft z’n naam duidelijk niet gestolen en gaat beter blokje om. Een sneeuwballengevecht tot gevolg en een dikke middenvinger zoals u ziet. Het werkt niet. En een bal in uw vergiet.
En als we straks eens langs de VDAB passeren, zullen we de vraag met een zuur gezicht weder gesteld krijgen. Het werkt niet?
Profiteur! Heiligschennis! Kunstenaar! Is dat allemaal wel waar? Sonja, kom is zien! Nog nooit van mijn leven zo’n profiteur gezien!
En als Marie weer op ons Vlaams beeldscherm verschijnt en alle speltechnieken ondermijnt, mogen we dan eerlijk zijn? Niet dat ik het nog eens ga zeggen maar op tv-gebied moeten ze toch eens dringend hun grenzen verleggen.
Bel mij en het werkt. Meteen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s