Kleuters kraken niet

Griep. Verkoudheid. Sneeuw. Ongelukkig zijn. Dik en mottig op de koop toe. De kop van jut. Mijn beste vriendin is eigenlijk een trut. Wie gaat er mee? Gepord worden aldoor. Foto’s van uw achterste, o zo goor. Vind ik leuk. Waar denk je aan? Wie is er op de baan? Prentjes van de sneeuw. Kei origineel. DT-fouten in ’t gareel. Is er nog iets leuks gebeurd? Volle pampers. Who gives a shit. Ik ben met Katootje naar de Overpoort geweest. Verliefd, verslaafd, verslenst. Vloeken op Jan en alleman. Een fan aan uw pan. Kom mij troosten en we toasten op dat vervelend gedoe. Facebook nog aan toe!
Maar wat ik eigenlijk écht wilde zeggen.
Iets heel belangrijks. Aan de dame die op de rij voor ons zat.
Gij zult spelers en publiek niet storen met een verterende rokershoest. Gij zegt dan ook niet luidruchtig pardon. Laat uw pepermuntjes liever thuis. Poets uw tanden alvorens zich naar het theater te begeven.
Maar wat ik zeker niet mocht vergeten te zeggen. Aan die jongen achter ons.
Gij zult uw chips in stilte opzuigen. Kijken mag maar kraken niet. En wat ik echt niet mocht vergeten te zeggen. Aan die theaterliefhebbende dame of heer. Gij zult uw marimba’s afzetten. Ook al hebt u er geen. Afzetten. Denk nu niet dat ik dat hier ter plekke verzin. ’t Zijn de regels van ’t spel. Wat denkt gij wel?
‘k Zen ni kwoad oep aa.
Of trek met z’n allen eens naar de film. Waar zweet niet live geroken kan worden. Waar muizen in uw popcorn zitten. Waar hoesten toegelaten is. En chips ook. Maar dan drie keer zo duur. Waar binnen en buiten lopen, om nog chips bij te kopen, wel van toepassing is. Waar marimba’s verdwijnen in de decibels van Brad Pitt’s voice.
Tenzij er urenlang een documentaire verschijnt.
Wat ik eigenlijk wou zeggen. ‘k Wil niet zagen ofzo. Maar ’t is mijn opinie. Veroordeel mij niet want ‘k heb geen euro. Maar..

Kleuters kraken toch niet?
Waarom gij dan wel?

Vergeet uw polis van de metro niet te betalen. Met een Belgisch Leeuwke ofzo. Als ge dat ergens op de kop van jut zou kunnen tikken. Dan kan ik dat volgende keer naar uw hoofd mikken.
Bingo.
Code gekraakt en theater gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s