Ja, Antigone

– WIE EEN GROTE MOND OPZET, KRIJGT HARDE SLAGEN –

ANTIGONE

Regie: Ron Cornet
Cast: Pascale Wouters, Eric Kerremans, Magda Cnudde, Ronny Smet, Souliman De Croock & Amaryllis Uitterlinden

Kreon, koning van Thebe, beveelt dat Etheokles een staatsbegrafenis moet krijgen als nationale held. Het lijk van zijn broer moet onbegraven op het slagveld blijven liggen, als voorbeeld voor alle burgers. Overtreders van dit gebod zullen met de dood bestraft worden. Antigone slaat dit decreet echter in de wind en begraaft haar broer symbolisch, zodat zijn ziel kan rusten. Zij wordt betrapt, aangehouden en naar Kreon gebracht. Hoe zal hij dit dilemma oplossen? Antigone is immers de verloofde van zijn zoon Haimon. Moet hij de wet volgen of zijn hart?

Deze klassieke tragedie behandelt een problematiek van alle tijden: het conflict tussen wet en menselijkheid, tirannie tegenover rebellie. Met de Europese crisis en de daaruitvolgende opstanden boet de tekst niet in aan actualiteit.

BOEK SNEL

Ge hoort mij wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s