Van de brug af gezien

Warme dagen en knorrende magen. Grote kuis en een zonneke in huis. Een laatste zomerbar en wat haren in de war. Wijn vanaf een uur of tien en van de brug af gezien.
De repetities gaan door, ook al wordt er per toeval eens iemand ten hemel opgenomen. Stop met dromen want we zien door het bos de bomen! Er is licht aan het einde van de dokken. Woorden razen door onze hoofden en we kunnen alleen maar hopen dat niemand die teksten komt roven. Anders zijn we, van de brug af, gezien. Hou ze bij en zet ze vast. Hebt gij dat kleedje al gepast? Decorstukken vliegen rond mijn hoofd want in de zaal ernaast werd er een match beloofd. En ze zullen winnen, met drie-nul. Ja, we zijn eens gul want binnen drie matchen is ’t geen flauwekul
maar bittere ernst!
Waarover gaat dit nu allemaal? Zal ik kort even vertellen wat er gaande is
in dat verhaal?
Eddie Carbone ziet zijn vrouw niet staan en laat haar in de waan. ’t Is aan mij om weg te gaan maar ik heb het duidelijk niet verstaan. Blijven plakken, op hoge hakken! Dat doe ik. In een aardig dialect dat af en toe niet zo goed bekt. Maar daar wordt aan gewerkt.
Kom dat zien, kom dat zien!
Van de brug af gezien.
De agenda brengt raad, dus zorg ervoor dat u gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s