Kwestie van snorren en baarden

Van teksten blokken krijg je dorst en dat zal menig woordkunstenaar beamen. De letters in uwe kop moeten kunnen klotsen van plezier. Ze moeten baantjes kunnen trekken, keer op keer. Uw tong moet kunnen baden in eigen nat. Dus ga er prat
op dat dat niet gemakkelijk is. Artiest, houd dus uw vochtpeil in de gaten en drink niet met mate maar ga voluit. Wees een zuipschuit. Anders bent u de stempel niet waardig.
Artiesten hebben een zwaar leven, dat wist de radioman mij net te vertellen. En als u er over nadenkt, heeft die woordenaar nog gelijk ook. Hij kan het weten. Een topsport is het om letters aan elkaar te breien en laat geen steek vallen want anders vallen uw zinnen in het water dat u eigenlijk voordien al had moeten opslurpen. Zo gaat het. Avond na avond moet de artiest het beste van zichzelf geven en zijn breiwerk presenteren. Dat moet je leren. Kijk eens wat ik heb gemaakt? Vindt u het mooi?
Vandaag bent u een nicht en morgen een hoer. Dat is niet om mee te lachen. Dat is bittere ernst, dat is een vak. Met heel veel dorst.
Maar ach, don’t listen to a word I say, verkondigt een artiest al een hele zomer lang. Veel vocht had deze waarschijnlijk niet nodig om die tekst vanbuiten te leren. Eerder om een jetlag te overwinnen, wat ook niet te onderschatten is. Ik hoor u al denken.. Het huilen of volgen van rivieren blijft anders ook een groot succes. Toch zouden ze hun vocht beter allemaal bijhouden om dehydratatie te voorkomen, ik meen het. De kans op slagen is zeer groot. Zelfs Daan heeft dit begrepen. Victory. En vooral veel whisky.
Een kwestie van snorren en baarden, hoor ik u denken. Niet helemaal. Het gaat over dorst.
En Janneke worst.
Artiesten, verenig u.
Op het opstijgend vocht!
Na zdrowie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s