Gebakken lucht

Als uw woorden betrapt worden op uiterst legaal en zeer sociaal netwerken, moet men het ijzer smeden en kneden wanneer het heet is. Vergeet dus uw handschoenen niet want die vlekken gaan er moeilijk uit. En als uw huid
toch geschonden is van al dat stampen en zweten, had u mijn woorden beter vermeden.
Een woord is als een kroket uit de muur. Je neemt het soms te snel in de mond.
Te warm.
Au.
Dat had ik beter niet gezegd. Had ik maar een patat met tact gepakt. Had ik toch maar praat verkocht waar het vet vanaf droop. Of was ik maar meteen beginnen schelden want ik kook van woorden. Ach, ’t is gebakken lucht. Ik weet het. Maar het ruikt voortreffelijk. Goed gekruid, pittig van smaak, van een goed jaar. Perfect à point. 
Well done!
Ook dresseren moet je leren. In volzinnen of in stukken en brokken. ’t Blijft altijd een beetje gokken. Begrijpen ze wel wat ik wil zeggen? Smijt ik het allemaal op het bord of wik en weeg ik tot mijn lettersoep eindelijk wordt overgegeven, of om het properder te zeggen, wordt gepresenteerd aan de mensenmassa? Er moet over nagedacht worden. De mise en place is zeer belangrijk. Maar rond de pot draaien is niet nodig. Dat wordt al te vaak gedaan. Laat de mensen maar eens goed sudderen in eigen nat, laat ze maar eens garen in goeie boter. Zo is dat. Prop u niet vol met woorden die toch niemand begrijpt en zorg ervoor dat de ajuin u niet pijpt. Ik kijk al uit naar een volgende geschifte degustatie. Of is dat een beetje opgeklopt?
Ik bak er niks van.
Heeft er nog iemand een tafeltje vrij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s