Op uw gezondheid

De mensheid. Dat is één woord voor de miljarden kiekes die kakelen op deze wereld. Om nog maar te zwijgen over de ganzen, de ezels en de hondjes die daar achter lopen. Wie is er zo stoer om deze verantwoordelijkheid op te nemen? Iemand moet het doen.
En dan hebben ze nog geen ei gelegd.
Mensen zijn, doen en gaan vreemd en dat begint gauw te vervelen. Men zou ter compensatie een pittige poes kunnen kopen om die verveling wat op te spinnen. Of een pony met een gsm-naam. Saaiheid alom dus als je de mensheid mag geloven.
Let maar eens op diegenen die vandaag zus zeggen en morgen denken dat ze een broer hebben. Op mannen die ineens een kostuum beginnen dragen. Op vrouwen die zich plots teveel gaan moeien. Antwerpenaars die beweren dat Gent een mooiere stad is. Let maar eens op dames die hun haren laten kleuren of een smsje sturen met de mooie letter X. Xnapetni, zou u dan kunnen zeggen maar u doet het niet.
Houd mannen in het oog die beweren dat ze dat ook allemaal eens hebben meegemaakt. Laat u niet van uw melk brengen wanneer een koe u vraagt welke dag het is vandaag terwijl ze dat net op de radio gezegd hebben. Vergeet niet met uw ogen te knipperen wanneer de jeugd vraagt om mee te kunnen rijden als ze evengoed de fiets kunnen nemen. Houd rekening met mensen die nooit trakteren, ze kunnen er ook niks aan doen dat ze alleen maar maaltijdseks krijgen. Vergeet geen punt te zetten achter die jongeheer die zegt dat het spijtig genoeg allemaal niet mogelijk is. Let op diegenen die hun centjes verdienen door te doen alsof of op mensen die denken dat Twitter een vorm van gratis sms’en is. Of dames die hun teef ‘Lady’ noemen.
Let maar eens op de koppels die verlieven, verloven en vertrouwen in de perfecte volgorde. Of kijk eens naar politiekers die de kiezers liever hun vet geven dan het zelf bij te houden. Frituren die op zaterdag gesloten zijn of broodjeszaken die ’s middags boterhammen eten. Denk goed na over diegenen die bellen met een onbekende nummer of die vinden dat het altijd slecht weer is. Die het verschil tussen noemen en heten niet kennen.
De mensheid slaat tilt en dat heeft het zelf gewild.
En ik? Ik sta er bij en ik kijk er naar. Eén goede raad dus: smeer uw boterhammen eens zelf, kijk eens in een andere boezem. Saaiheid schaadt de gezondheid. U kan er nu nog iets aan doen. Het is nog niet te laat.
En het zou een goede daad
kunnen zijn. De mensheid mag gerust eens wat frisser ruiken. U zou mij er alleszins een enorm plezier mee doen. En als u dan toch bezig bent, mag u ook altijd uw tanden poetsen.
Een propere mond vertelt misschien ooit eens wat het écht zeggen moet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s